Ser pleśniowy niebieski "Jakość z Natury Carrefour"

Ser pleśniowy niebieski "Jakość z Natury Carrefour"
7,78 zł
Produkt na wagę
38,90 zł/1 kg

Produkt niedostępny


Zakład, w którym wytwarzany jest ser pleśniowy, znajduje się na terenie Sudetów, na należących do obszaru Natura 2000 czystych terenach, w okolicy Rudawskiego parku Krajobrazowego. Ser ten powstaje według tradycyjnej receptury, niezmiennej od prawie 50 lat. Dzięki temu produkt posiada certyfikat "Jakość Tradycja". Mleko, z którego wytwarzany jest produkt pochodzi z zaufanych i wyselekcjonowanych gospodarstw. Czas dojrzewania sera to min. 5 tygodni, dzięki czemu posiada doskonały smak. Sery podczas procesu produkcji są ręcznie nacierane solą oraz ręcznie wykrajane z parafiny, w której dojrzewają. Carrefour kontroluje cały proces produkcji sera "od pola do talerza", począwszy od hodowli i żywienia krów, przez transport oraz określoną produkcję.