Carrefour Bio Jogurt naturalny

Carrefour Bio Jogurt naturalny
Źródło wapnia i bakterii probiotycznych, smakuje naturalnie do ostatniej łyżeczki.

Jogurt naturalny Bio Carrefour zawiera mleko, mleko w proszku oraz kultury bakterii mlekowych. Jogurt naturalny jest produktem fermentowanym, należy do grupy tzw. probiotyków - wzmacnia naturalną odporność organizmu oraz sprzyja prawidłowej pracy przewodu pokarmowego.

  • Nie zawiera dodatku cukru, jest zatem znacznie zdrowszym wyborem od jogurtów smakowych. Nie jest słodki, ale można do niego dodać naturalne, świeże, sezonowe owoce: truskawki czy borówki bogate w liczne antyoksydanty sprzyjające zachowaniu zdrowia i młodości.
  • Jogurt jest ważnym źródłem wapnia w codziennej diecie. Dodatkowo jest to wapń o dużej bioprzyswajalności (organizm wchłania go w znacznym stopniu). Wapń jest odpowiedzialny za prawidłową budowę kości, zębów i paznokci. Oprócz wapnia jogurt naturalny zawiera fosfor, kolejny składnik będący źródłem kości i zębów.
Probiotyki obecne w jogurcie naturalnym wspomagają wchłanianie składników mineralnych. Zapobiegają zaparciom, stymulują pracę przewodu pokarmowego oraz układu immunologicznego (zwiększają odporność). Probiotyki to naturalne bakterie wzbogacające mikroflorę przewodu pokarmowego.