Porady dietetyka

Pomidory

Pomidory BIO to wysoka zawartość potasu oraz magnezu

Pomidor, podobnie jak bakłażan należą do warzyw z rodziny psiankowatych. Ma wiele odmian i z tego powodu różni się wyglądem oraz smakiem, wartości odżywcze dojrzałych owoców są jednak podobne.


Banany

Jeśli przekąski to tylko zdrowe Banany BIO

Właściwości odżywcze bananów poznano już tysiące lat temu. Banany to prawdziwe skarbnice potasu, zawierają również dużo błonnika, magnezu, wapnia i fosforu. Owoc banana zawiera ponadto wszystkie najważniejsze witaminy A, C, E, K oraz z grupy B. Sycące owoce pochodzące z Malezji, a obecnie uprawiane głównie w Afryce, Azji i Australii, najchętniej spożywamy surowe, można je równie dobrze zapiekać. Sprawdzają się również doskonale jako składniki soków, dżemów lub koktajli mlecznych.


Carrefour Bio Jogurt naturalny

Źródło wapnia i bakterii probiotycznych, smakuje naturalnie do ostatniej łyżeczki.
Wzmacnia naturalną odporność organizmu oraz sprzyja prawidłowej pracy przewodu pokarmowego.

Carrefour Bio Jaja z chowu ekologicznego

Źródło wysokiej jakości białka
Jaja z chowu ekologicznego to lepszy smak i jakość.

EcoMil Napój kokosowy bez cukru

Cenne źródło wapnia
Zawiera więcej witamin i składników mineralnych

EcoMil Napój kokosowy

Dodatek do posiłków, idealna baza  koktajli oraz smoothie.
Zawiera tylko składniki pochodzące z upraw ekologicznych. 

Carrefour Bio Olej słonecznikowy

Odkryj olej słonecznikowy na nowo, jako źródło ważnych dla organizmu witamin.
Do stosowania  zamiennie z innymi olejami

Carrefour Bio Olej rzepakowy

Czerp moc wartości odżywczych rzepaku aż do ostatniej kropli.
Idealny do smażenia, pieczenia, gotowania czy do potraw na zimno.Posiada korzystny dla zdrowia stosunek kwasów tłuszczowych omega-3 do omega-6 (1:3).

Carrefour Bio Komosa ryżowa

Quinoa, czyli komosa ryżowa – zboże o cudownych właściwościach.
Idealna do dań wytrawnych i słodkich.

Carrefour Bio Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia

Idealny składnik dla zdrowia i urody w ulubionej sałatce.
Oliwa BIO to cenne źródło witamin z grupy rozpuszczalnych w tłuszczach i polifenoli.

z 13