Dietetyczne spaghetti carbonara

Dietetyczne spaghetti carbonara
Dania obiadowe
2
Łatwe
25min.
Ocena 4

Składniki

  • 120 g makaronu spaghetti BIO Carrefour
  • 2 łyżki oliwy Carrefour
  • 3 łyżki tartego parmezanu
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 jajka BIO Carrefour
  • jogurt naturalny
  • 3 plasterki szynki z indyka
  • natka pietruszki

Krok 1

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Do miseczki wbijamy jajka i mieszamy je do uzyskania jednolitej masy. Następnie dodajemy parmezan, starty na drobnej tarce czosnek, posiekaną pietruszkę, sól oraz pieprz.

Krok 2

Szynkę z indyka kroimy w drobna kostkę i podsmażamy na suchej patelni do zarumienienia. Następnie wrzucamy makaron a po chwili masę jajeczną i dokładnie mieszamy. Nie wolno dopuścić do całkowitego ścięcia jajek. Następnie zestawiamy patelnię z kuchenki, czekamy by danie trochę ostygło i wlewamy jogurt naturalny. Przed podaniem posypujemy je zieloną pietruszką.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram

Pobierz przepis w formacie do druku

POBIERZ PLIK PDF

Zamów składniki do tego przepisu

Carrefour Bio Makaron spaghetti 500 g
0,493 kg
10,12 zł/1 kg
4,99 zł
Bakoma Jogurt naturalny łagodny smak 320 g
0,29 kg
12,03 zł/1 kg
3,49 zł
Natka pietruszki pęczek
1 szt.
1,99 zł/1 szt.
1,99 zł
Carrefour Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia 500 ml
0,5 l
24,98 zł/1 l
12,49 zł

Zobacz również inne przepisy