Domowy cheesburger z kolorowymi paprykami

Domowy cheesburger z kolorowymi paprykami
Dania obiadowe
2
Łatwy
40 min.
Ocena 3

Składniki

  • 2 bułki pełnoziarniste
  • 2 burgery wołowe
  • łyżka oliwy
  • pół zielonej papryki
  • pół czerwonej papryki
  • pół białej papryki
  • pół pomidora
  • kilka listków sałaty
  • 3-4 plasterki ogórka
  • pół czerwonej cebuli
  • 2 plasterki sera żółtego (typu cheddar)
  • 2 łyżki musztardy

 

Krok 1

Burgery wołowe smażymy na patelni z odrobiną tłuszczu ok 3-4 min z każdej strony. W międzyczasie rozgrzewamy piekarnik, aby podpiec w nim bułki. Papryki kroimy w kostkę i mieszamy ze sobą, a pomidora, ogórka oraz cebule – w plasterki. Do przekrojonych bułek wkładamy po plasterku sałaty, usmażonego burgera, plasterek sera, pomidora, ogórka, cebulę, mieszankę pokrojonych papryk oraz kolejny listek sałaty. Górną część bułki smarujemy musztardą i przykrywamy nią całość.

Krok 2


„Chrupiąca bułka ruszyła pierwsza, atak przypuścił soczysty burger z serem. Gdy nadciągnęły ogórki i pomidory, już traciłem nadzieję, jednak sprytna taktyka pojmania papryki doprowadziła mnie do smacznego zwycięstwa.” 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram

Pobierz przepis w formacie do druku

POBIERZ PLIK PDF

Zamów składniki do tego przepisu

Uczta Qulinarna burger wołowy PRIMA
0,4 kg
22,48 zł/1 kg
8,99 zł
Carrefour Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia 500 ml
0,5 l
24,98 zł/1 l
12,49 zł
Papryka czerwona ważona
8,99 zł/1 kg
1,98 zł
Papryka zielona ważona
8,49 zł/1 kg
4,24 zł
Pomidory ważone
6,99 zł/1 kg
1,54 zł
Natureza sałata masłowa sztuka
1 szt.
3,99 zł/1 szt.
3,99 zł
Cebula czerwona ważona
4,99 zł/1 kg
2,50 zł
Mlekovita Ser Cheddar premium 150 g
0,15 kg
29,27 zł/1 kg
4,39 zł
Carrefour Classic Musztarda sarepska 200 g
0,2 kg
2,45 zł/1 kg
0,49 zł
1,39 zł
PROMOCYJNA CENA

Zobacz również inne przepisy