Fit łosoś ze wstążkami blanszowanych warzyw

Fit łosoś ze wstążkami blanszowanych warzyw
Dania obiadowe
1
Łatwe
30min
Ocena 4

Składniki

 

  • dzwonko łososia 
  • 1/2 cukinii
  • marchewka
  • 1/2 papryka czerwona
  • 1/2 papryka żółta
  • 1/2 cebuli
  • łyżka oliwy Carrefour BIO
  • 1/2 limonki
  • łyżka kaparów Carrefour
  • łyżeczka masła Jakość z Natury Carrefour
  • tymianek
  • sól, pieprz

 

Krok 1

Dzwonko łososia myjemy i osuszamy. Posypujemy z obu stron solą i pieprzem oraz nacieramy oliwą. Smażymy na dobrze rozgrzanej patelni przez ok. 3 min z każdej strony. Po chwili dodajemy masło oraz kapary. Mieszamy przez kilka chwil i zdejmujemy z ognia.

Krok 2

Marchewkę i cukinię kroimy na cienkie plastry za pomocą obieraczki do warzyw. Paprykę kroimy na cienkie paski a cebulę na piórka. W garnku gotujemy wodę, wrzucamy warzywa na 1- 2 min, aby nieco zmiękły i odcedzamy. Warzywa przekładamy na talerz. układamy na nich łososia, polewamy maślanym sosem z kaparami i dekorujemy świeżym tymiankiem. Na koniec skrapiamy sokiem z limonki .