Karkówka z grilla marynowana w czerwonym winie

Karkówka z grilla marynowana w czerwonym winie
Dania obiadowe
4os
Łatwy
2h
Ocena 4

Składniki

  • 1/4 białej papryki 
  • 1/4 czerwonej papryki
  • 1/4 zielonej papryki
  • 1/2 papryczki chili
  • 1/2 cukinii
  • 60 g sera koziego lub owczego BIO
  • garść szpinaku
  • ząbek czosnku
  • 4 jajka BIO Carrefour
  • łyżka oliwy BIO Carrefour
  • sól, pieprz

 

Krok 1

Mięso kroimy w plastry. Pozostałe składniki dokładnie mieszamy. W tak przygotowanej marynacie zanurzamy mięso i pozostawiamy w chłodnym miejscu przez ok. 1,5 godz.

Krok 2

Na 15 minut przed końcem marynowania wyjmujemy mięso z lodówki. Rozgrzewamy grill (opcjonalnie mięso można usmażyć także na patelni) Grillujemy mięso z obu stron. Przed odwróceniem, mięso smarujemy pozostałą marynatą. Przed podaniem odstawiamy na 10 minut, by odpoczęło.

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram

Pobierz przepis w formacie do druku

POBIERZ PLIK PDF

Zamów składniki do tego przepisu

Buraki ważone
2,49 zł/1 kg
2,49 zł
Natureza papryka MIX 3 sztuki
1 szt.
6,79 zł/1 szt.
6,79 zł
Orzechy laskowe BIO 150 g
0,15 kg
98,67 zł/1 kg
14,80 zł
Basso Oliwa z oliwek najwyższej jakości z pierwszego tłoczenia 500 ml
0,5 l
49,58 zł/1 l
24,79 zł

Zobacz również inne przepisy