Kotleciki jajeczne z łodygą brokuła, podane z karmelizowaną marchewką i sezamem

Kotleciki jajeczne z łodygą brokuła, podane z karmelizowaną marchewką i sezamem
Dania obiadowe
3-4
Łatwe
40min

Składniki

 

 

  • 5 jajek Carrefour BIO
  • mała łodyga brokuła
  • 3 łyżki parmezanu
  •  cebula
  • bułka tarta do obtoczenia
 

 

 

  •  marchewka z nacią
  •  garść sezamu
  •  łyżka miodu Jakość z Natury Carrefour
  •  łyżka masła Carrefour BIO

 

 

Krok 1

Cztery jajka gotujemy na twardo. Brokuł gotujemy w lekko osolonej wodzie, przez ok. 15 min. Na łyżce masła podsmażamy posiekaną cebulę. Do miski wrzucamy pokrojoną łodygę brokuła, podsmażoną cebulkę, starte na tarce jajka, sól oraz pieprz. Całość mieszamy z surowym jajkiem. Obtaczamy w bułce. Smażymy z obu stron do zarumienienia.

 

Krok 2

Sezam podprażamy na suchej patelni. Marchewkę obrywamy z łodyg, przekrawamy na pół i podsmażamy  na maśle z dodatkiem miodu, do zarumienienia. Na koniec posypujemy posiekana nacią marchwi, a tuż przed podaniem - sezamem. Podajemy z kotlecikami.