Makaron z kurkami, kozim serem, jarmużem i orzechami włoskimi

Makaron z kurkami, kozim serem, jarmużem i orzechami włoskimi
Dania obiadowe
2
Łatwe
30min
Ocena 4

Składniki

  • 150 g makaronu razowego Symbio
  • 80 g koziego sera BIO
  • garść jarmużu
  • garść orzechów włoskich Carrefour
  • 200 g kurek
  • łyżka masła Jakość z Natury Carrefour
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki oliwy Carrefour BIO

Do podania:

  • oliwa Carrefour BIO
  • bazylia

Krok 1

Makaron gotujemy al dente w lekko osolonej wodzie. Na patelnię wrzucamy masło, następnie pokrojony w cienkie plasterki czosnek oraz drobno posiekane orzechy włoskie. Całość podsmażamy kilka minut. Następnie dodajemy dokładnie opłukane i pokrojone na mniejsze kawałki kurki. Podsmażamy 2-3 min. 

Krok 2

Po chwili dodajemy umyty i drobno posiekany jarmuż. Mieszamy i podsmażamy kilka minut. W międzyczasie wlewamy oliwę. Po chwili dodajemy ugotowany makaron. Całość mieszamy, posypujemy kawałkami koziego sera, świeżo zmielonym pieprzem oraz polewamy odrobiną oliwy. Możemy podać posypany listkami świeżej bazylii.