Lista zakupów0
Strona główna/Przepisy/Dania obiadowe/Papryka faszerowana mięsem wieprzowym i wołowym

Papryka faszerowana mięsem wieprzowym i wołowym

Papryka faszerowana mięsem wieprzowym i wołowym
Dania obiadowe
4
Łatwy
45 min.
Ocena 4.8

Składniki

  • 4 papryki
  • 1 cebula
  • 400 g mielonego mięsa (wieprzowe i wołowe)
  • 100 g ugotowanego ryżu
  • 4 ząbki czosnku
  • 8 suszone pomidory w oleju
  • 15 oliwek
  • 150 g sera feta
  • sól, pieprz
  • świeże oregano
  • 4 łyżki oliwy
  • 2 łyżeczki słodkiej papryki

Krok 1

Cebulę, czosnek, oliwki, suszone pomidory i fetę drobno kroimy. Razem z ryżem wsypujemy do mięsa i całość mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką i świeżym oregano, dodajemy oliwę.

Krok 2

Z papryk ścinamy kapelusze i wyciągamy gniazda nasienne. Nadziewamy je przygotowanym mięsem. Wykładamy na blaszkę lub do naczynia żaroodpornego posmarowanego oliwą. Skrapiamy papryki z wierzchu oliwą i pieczemy przez 35 minut w 200 stopniach C.

"Patrzysz i myślisz: warzywo! Próbujesz i mówisz: mięso! Papryka faszerowana mięsem to smaczny pomysł na połączenie tych dwóch w jednym daniu. Paprykowa niespodzianka ucieszy i miłośników mięsa i tych, którzy lubią być zaskakiwani."


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij


Pobierz przepis w formacie do druku

POBIERZ PLIK PDF

Zamów składniki do tego przepisu

Cebula ważona
4,99 zł
Kulinarium - mięso mielone wołowe 400...
8,99 zł
Kulinarium - Mięso mielone wieprzowe...
6,99 zł
Carrefour Ryż jaśminowy 400 g (4...
2,95 zł
Natureza czosnek sztuka
1,49 zł
Carrefour Pomidory suszone w oleju 230 g
5,79 zł
5,49 zł
Figaro Hiszpańskie oliwki zielone...
4,99 zł
Carrefour Feta Ser 200 g
9,99 zł
Sól Kujawska 1 Kg
0,75 zł
Carrefour Pieprz czarny mielony 20 g
1,09 zł
Oregano świeże
4,79 zł
Carrefour Oliwa z oliwek najwyższej...
12,49 zł
Carrefour Papryka słodka mielona 20 g
0,85 zł

Zobacz również inne przepisy