Pstrąg faszerowany szpinakiem i suszonymi pomidorami

Pstrąg faszerowany szpinakiem i suszonymi pomidorami
Dania obiadowe
1
Łatwy
20 min.
Ocena 3

Składniki

  • świeży pstrąg Jakość z Natury Carrefour
  • 60 g świeżego szpinaku
  • 3 suszone pomidory Terre d' Italia
  • ząbek czosnku
  • łyżka masła Jakość z Natury Carrefour
  • sok z cytryny
  • oliwa z oliwek Jakość z Natury
  • czarny pieprz marki Carrefour

 

Krok 1

Pstrąga myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym, posypujemy pieprzem, solą  i odstawiamy na 30 minut do lodówki. W międzyczasie na patelni rozgrzewamy łyżkę masła, dodajemy posiekany czosnek, a po chwili umyty szpinak. Całość dusimy pod przykryciem. Następnie dodajemy pokrojone suszone pomidory i  mieszamy. Powstałym nadzieniem faszerujemy pstrąga. 

Krok 2

Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Rybę pieczemy ok 20-25 min. Podajemy skropioną sokiem z cytryny.

„Danie nafaszerowane świeżością, godne cesarskiego podniebienia”