Roladki z karkówki z warzywami w marynacie z rozmarynu i ziarnistej musztardy

Roladki z karkówki z warzywami w marynacie z rozmarynu i ziarnistej musztardy
Dania obiadowe
3
Średni
30 min.
Ocena 3

Składniki

  • 4 plastry kotletów z karkówki
  • papryka żółta
  • marchewka
  • pietruszka
  • pół selera naciowego
  • 2 łyżki musztardy ziarnistej Kamis
  • łyżka posiekanej natki pietruszki
  • ząbek czosnku
  • gałązka rozmarynu
  • 2 łyżki oliwy z oliwek Carrefour

 

Krok 1

W miseczce mieszamy musztardę z natką pietruszki, łyżką oliwy, startym czosnkiem, papryką oraz tymiankiem. Tak powstałą marynatą smarujemy mięso i odstawiamy na noc do lodówki. 

Krok 2

Warzywa kroimy na cienkie paseczki. Oprószamy je solą, pieprzem oraz polewamy łyżką oliwy. Układamy je na mięsie i zawijamy w roladkę. Możemy spiąć mięso wykałaczką, aby warzywa nie wypadły. Roladki grillujemy ok. 5 minut z każdej ze stron.

„W walce o dobry apetyt lubię zintensyfikować działania. Dlatego słabsze w aromaty warzywa, zawijam w marynowane mięso, by ostatecznie zaserwować mocne uderzenie smaku.”