Roladki ze schabu z suszonymi pomidorami i mozzarellą

Roladki ze schabu z suszonymi pomidorami i mozzarellą
Dania obiadowe
2
Łatwe
30 min.

Składniki

  • 4 kotlety schabowe
  • 4 suszone pomidory marki Carrefour
  • 4 plastry szynki parmeńskiej lub długodojrzewającej Reflets de France
  • mozzarella marki Carrefour
  • oliwa z oliwek Terra d'Italia
  • młody zielony groszek
  • grillowane pomidorki koktajlowe

 

Krok 1

Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Kotlety o grubości 1 cm myjemy, oczyszczamy z błonek i suszymy. Układamy na kawałku pergaminu, przykrywamy drugim kawałkiem pergaminu i rozbijamy. Doprawiamy solą oraz pieprzem.

Na każdy płat kładziemy suszonego pomidora oraz dwa plasterki mozzarelli. Całość zawijamy w roladę, tak aby nadzienie było całkowicie zamknięte w mięsie. Każdą roladkę owijamy szynką parmeńską – w razie potrzeby spinamy przy pomocy wykałaczki.

Krok 2

Roladki ze schabu z suszonymi pomidorami i mozzarellą krok 2 Roladki obsmażamy na patelni z każdej strony. Następnie przerzucamy do naczynia żaroodpornego i wkładamy do piekarnika na 20 min. Po 10 min. dodajemy gałązkę z pomidorkami koktajlowymi. W międzyczasie w lekko osolonej wodzie gotujemy przez 10 min. młody groszek.


„Niewielka ilość składników daje wielki efekt kulinarny. W czym sekret? W wysokiej jakości!”