Wegańskie leczo z cukinią, ciecierzycą i żytnim chlebem

Wegańskie leczo z cukinią, ciecierzycą i żytnim chlebem
Dania obiadowe
2
Łatwe
25min
Ocena 5

Składniki

  • 4 łyżki przecieru pomidorowego BIO
  • 2 łyżki oliwy Bio Carrefour
  • łyżeczka cukru trzcinowego
  • papryka
  • cebula
  • cukinia Bio
  • ciecierzyca z puszki
  • puszka pomidorów Carrefour
  • ½ łyżeczki słodkiej papryki
  • szczypta ostrej papryki
  • szczypta wędzonej papryka
  • pietruszka
  • kromka żytniego chleba

 

Krok 1

Cebule, paprykę oraz nieobraną cukinię kroimy w grubą kostkę. Na dno garnka wlewamy oliwę, wrzucamy cebulę i podsmażamy przez kilka minut. Dodajemy cukier i znów mieszamy. Po tym czasie wrzucamy cukinię, paprykę oraz przyprawy i smażymy przez ok. 10 min, aż papryka zmięknie. 

Krok 2

Następnie dodajemy odsączoną ciecierzycę, przecier pomidorowy oraz pomidory w puszce. Dusimy przez kolejne 8-10 min, doprawiamy sola i pieprzem oraz zieloną pietruszką. Podajemy z żytnim pieczywem.​ 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram

Pobierz przepis w formacie do druku

POBIERZ PLIK PDF

Zamów składniki do tego przepisu

Cukier Królewski Cukier trzcinowy nierafinowany 500 g
0,5 kg
12,58 zł/1 kg
6,29 zł
Cebula czerwona ważona
4,99 zł/1 kg
2,50 zł
Carrefour Papryka słodka mielona 20 g
0,02 kg
44,50 zł/1 kg
0,89 zł
Prymat Papryka wędzona słodka mielona 20 g
0,02 kg
74,50 zł/1 kg
1,49 zł
Carrefour Pomidory krojone w soku pomidorowym 400 g
0,4 kg
4,98 zł/1 kg
1,99 zł

Zobacz również inne przepisy