Batony musli

Batony musli
Desery
Łatwe
45min
Ocena 4

Składniki

  • 1/2 szklanki pestek z dyni
  • 1/2 szklanki żurawiny
  • 1/2 szklanki migdałów
  • 1 szklanka płatków owsianych
  • 1/2 szklanki mieszanki płatków Dobra Kaloria
  • 4 suszone figi
  • 4 łyżki masła orzechowego
  • 2 łyżki miodu
  • 2 białka jajka

Krok 1

Pokrojone migdały, figi i żurawinę łączymy z pozostałymi składnikami.

Krok 2

Na blasze wyłożonej papierem do pieczenia układamy uformowane ręcznie batony.Pieczemy 25 minut w temperaturze 180 stopni.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram

Pobierz przepis w formacie do druku

POBIERZ PLIK PDF

Zamów składniki do tego przepisu

Bakalland Pestki dyni 200 g
0,2 kg
62,45 zł/1 kg
12,49 zł
KRESTO Żurawina 200 g
0,2 kg
48,95 zł/1 kg
9,79 zł
KRESTO Migdały 200 g
0,2 kg
82,95 zł/1 kg
16,59 zł
Szczytno Premium Owsiane płatki błyskawiczne 400 g
0,4 kg
7,72 zł/1 kg
3,09 zł
Bakalland Figi duże owoce 100 g
0,1 kg
78,90 zł/1 kg
7,89 zł
Felix Masło orzechowe kremowe 350 g
0,35 kg
30,26 zł/1 kg
10,59 zł
Huzar Miody polskie Miód nektarowy wielokwiatowy kremowany 600 g
0,6 kg
48,82 zł/1 kg
29,29 zł
Mizgier Nioska Radoska Jaja z chowu na wolnym wybiegu L 20 sztuk
1,32 kg
12,95 zł/1 kg
17,09 zł

Zobacz również inne przepisy