Blok czekoladowy z żurawiną

Blok czekoladowy z żurawiną
Desery
4-6
Łatwe
35 min.

Składniki

  • 100 g mrożonych malin
  • 80 g płatków kokosa
  • 80 g suszonej żurawiny
  • 60 ml oleju kokosowego
  • łyżka masła
  • 100 g białej czekolady

 

Krok 1

Blaszkę lub talerz wykładamy papierem do pieczenia. Posypujemy ją malinami, wiórkami kokosa oraz żurawiną. W rondelku rozpuszczamy olej kokosowy, masło oraz czekoladę i mieszamy, aż powstanie klarowna masa. Masą polewamy maliny i żurawinę.  

Krok 2

Całość wstawiamy na 30 min. do zamrażalnika. Przed podaniem kroimy lub łamiemy na kawałki.. 

„W chłodne dni nie należy się łamać! Chyba że tym pysznym blokiem z białej czekolady, z dodatkiem zdrowej żurawiny.”