Ciasto brownie z awokado

Ciasto brownie z awokado
Desery
4
Łatwy
60 min.
Ocena 3

Składniki

  • dojrzałe awokado
  • 2 szklanki mąki pszennej
  • 80 ml oleju kokosowego
  • jajko
  • 100 ml syropu klonowego
  • pół szklanki kakao
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • tabliczka gorzkiej czekolady
  • szczypta soli

 

Krok 1

Piekarnik nagrzewamy do 180C. Obrane awokado przekładamy do blendera.  Dodajemy olej kokosowy, jajko oraz syrop klonowy. Całość blendujemy na gładką masę. W osobnej misce łączymy suche składniki w postaci mąki, kakao, proszku do pieczenia oraz soli. 

Krok 2

Mokre składniki łączymy z suchymi. Dodajemy drobno posiekaną gorzką czekoladę i przelewamy do foremki wysmarowanej odrobiną oleju. Ciasto pieczemy ok. 30 min. Przed podaniem możemy posypać cukrem pudrem. 

„Brownie to wybitnie pyszne ciasto, a brownie z dodatkiem awokado jest jeszcze pyszniejsze. Nakazuję skosztować choćby kęs!”
 

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram

Pobierz przepis w formacie do druku

POBIERZ PLIK PDF

Zamów składniki do tego przepisu

Polskie Młyny Mąka Szymanowska chlebowa pszenna typ 750 1 kg
0,1 kg
37,90 zł/1 kg
3,79 zł
Carrefour Syrop klonowy 189 ml
0,25 kg
71,96 zł/1 kg
17,99 zł
DecoMorreno Kakao o obniżonej zawartości tłuszczu 150 g
0,15 kg
46,60 zł/1 kg
6,99 zł
Carrefour Proszek do pieczenia 30 g
0,03 kg
15,00 zł/1 kg
0,45 zł
Sól Kujawska 1 Kg
1 kg
0,85 zł/1 kg
0,85 zł
Mizgier Nioska Radoska Jaja z chowu na wolnym wybiegu L 20 sztuk
1,32 kg
12,95 zł/1 kg
17,09 zł
Natureza awokado duży kaliber sztuka
1 szt.
8,99 zł/1 szt.
8,99 zł
Wawel Czekolada gorzka 70% Cocoa 100 g
0,1 kg
28,90 zł/1 kg
2,89 zł
3,29 zł
PROMOCYJNA CENA

Zobacz również inne przepisy