Lista zakupów0
Strona główna/Przepisy/Desery/Czekoladowe brownie z czarnej soczewicy

Czekoladowe brownie z czarnej soczewicy

Czekoladowe brownie z czarnej soczewicy
Desery
8-12
Średnie
40min

Składniki

  • 300 g soczewicy
  • 100 g maki owsianej
  • 100 g maki migdałowej
  • 200 g czekolady gorzkiej
  • 100 g oleju kokosowego
  • 100 g cukru kokosowego
  • 3 jajka BIO Carrefour
  • laska wanilii
  • łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao

Krok 1

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C. Soczewicę dokładnie gotujemy (można ją nawet rozgotować), następnie dokładnie blendujemy na wysokich obrotach. Czekoladę, wraz z olejem, rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Jajka ucieramy z cukrem kokosowym na gładką masę. Do masy jajecznej dodajemy purée z soczewicy, mąkę, proszek do pieczenia, kakao i ziarna z laski wanilii. 

 

Krok 2

Następnie wlewamy półpłynną czekoladę z olejem i dokładnie mieszamy. Gotową masę wlewamy do formy nasmarowanej olejem kokosowym. Wierzch dekorujemy włoskimi orzechami Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika na 30 min.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij


Pobierz przepis w formacie do druku

POBIERZ PLIK PDF

Zamów składniki do tego przepisu

Symbio Soczewica czarna Beluga...
10,99 zł
Melvit Mąka owsiana 1 kg
5,59 zł
Zielony listek Cukier kokosowy 300 g
20,09 zł
Vita Olej kokosowy 180 ml
6,09 zł
Kotányi Wanilia w laskach 2,5 g
19,69 zł
Carrefour Bio Jaja z chowu...
6,99 zł
Carrefour Bio 74% Cacao Czekolada...
5,99 zł
produktCarrefour
Carrefour Kakao o obniżonej...
3,59 zł
3,39 zł
produktCarrefour
Carrefour Proszek do pieczenia 30 g
0,45 zł

Zobacz również inne przepisy