Czekoladowy krem z awokado, karobem i mlekiem roślinnym

Czekoladowy krem z awokado, karobem i mlekiem roślinnym
Desery
2
Łatwe
15min
Ocena 4

Składniki

  • awokado
  • 2 łyżki kakao Carrefour
  • łyżka karobu
  • 100 ml mleka sojowego Carrefour BIO
  • dojrzały banan
  • garść orzechów laskowych Carrefour

Do posypania:

  • orzechy laskowe

Opcjonalnie:

  • miód, syrop klonowy, syrop z agawy

Krok 1

Do miski wrzucamy orzechy laskowe, pokrojonego na kawałki banana, przepołowione i obrane awokado, kakao oraz karob. Całość blendujemy na gładki krem. Następnie zalewamy mlekiem sojowym i ponownie blendujemy do uzyskania pożądanej konsystencji. 

Krok 2

Krem podajemy posypany orzechami laskowymi. Jeżeli jest dla nas za mało słodki, możemy dodać łyżkę lub dwie miodu, syropu klonowego lub syropu z agawy.