Lista zakupów0
Strona główna/Przepisy/Desery/Galaretka z musem mango i czerwoną porzeczką

Galaretka z musem mango i czerwoną porzeczką

Galaretka z musem mango i czerwoną porzeczką
Desery
6
Średni
6h

Składniki

  • 2 sztuki świeżego mango
  • 500 gramów serka homogenizowanego naturalnego
  • 4 opakowania Galaretki przezroczystej o smaku winogronowym WINIARY
  • 50 gramów porzeczek
  • 50 gramów borówek amerykańskich
  • 6 listków mięty
  • 200 gramów truskawek
  • 200 gramów malin
  • 1 opakowanie Galaretki o smaku truskawkowym WINIARY

 

Krok 1

2 opakowania Galaretki przezroczystej o smaku winogronowym WINIARY rozpuszczamy w 300ml gorącej wody i studzimy. W międzyczasie mango obieramy i miksujemy blenderem na mus. Dodajemy do niego serek homogenizowany i mieszamy. Następnie stopniowo dodajemy i mieszamy przestudzoną galaretkę. Tak przygotowany mus rozlewamy do 6 sporych kieliszków i wstawiamy do lodówki do stężenia na ok 2 godziny. Kolejne dwie galaretki przezroczyste rozpuszczamy w 1 litrze gorącej wody i odstawiamy do wystudzenia. Gdy przestygną zalewamy nimi stężały mus mango znajdujący się w kieliszkach. Na wierzchu galaretki zatapiamy porzeczki, borówki i listki mięty. Wstawiamy do lodówki na 2-3 godziny, aż galaretki całkowicie stężeją.

 

Krok 2

Ostatnia warstwa to mus truskawkowo-malinowy. Zawartość Galaretki o smaku truskawkowym WINIARY rozpuszczamy w 200ml gorącej wody i odstawiamy do ostygnięcia. W międzyczasie miksujemy truskawki oraz maliny i mieszamy je z galaretką. Tak przygotowanym musem dopełniamy kieliszki i odstawiamy do lodówki. Deser będzie gotowy po kolejnych 2 godzinach.