Jogurtowe ciasto fit z brzoskwiniami

Jogurtowe ciasto fit z brzoskwiniami
Desery
8
Łatwe
35min
Ocena 4

Składniki

  • 4-5 BIO brzoskwiń
  • 2 jajka BIO Carrefour
  • 150 g ksylitolu
  • 150 g jogurtu BIO Carrefour
  • 250 g mąki orkiszowej
  • 1/2 szklanki oleju BIO Carrefour
  • łyżeczka proszku do pieczenia Carrefour
  • 2 łyżki ksylitolu

Krok 1

Piekarnik nagrzewamy do 160 stopni C. Foremkę smarujemy odrobiną oleju. Jajka ubijamy wraz z ksylitolem na puszystą masę, następnie wlewamy olej i dalej mieszamy. Dodajemy jogurt, wsypujemy przesianą mąkę oraz proszek do pieczenia. Mieszamy do połączenia się składników.

 

Krok 2

Ciasto przelewamy do formy i dekorujemy pokrojonymi na cząstki brzoskwiniami. Pieczemy w piekarniku przez ok. 50 min, do suchego patyczka. Przed podaniem posypujemy zmielonym na puder ksylitolem.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram

Pobierz przepis w formacie do druku

POBIERZ PLIK PDF

Zamów składniki do tego przepisu

Gruszka ważona
5,99 zł/1 kg
0,78 zł
Zielony listek Ksylitol cukier brzozowy 250 g
0,25 kg
70,36 zł/1 kg
17,59 zł
Bakoma Jogurt naturalny 190 g
0,17 kg
13,47 zł/1 kg
2,29 zł
Lubella Mąka puszysta krupczatka typ 500 1 kg
1 kg
3,69 zł/1 kg
3,69 zł
Rapso Olej rzepakowy 0,75 l
0,75 l
21,05 zł/1 l
15,79 zł
Delecta Proszek do pieczenia 15 g
1 szt.
0,69 zł/1 szt.
0,69 zł

Zobacz również inne przepisy