Lista zakupów0

Kutia

Desery
4
Łatwe
1h

Składniki

 
  • 1 szklanka pszenicy do Kutii
  • 1 szklanka maku
  • 2 szklanki mleka
  • 8 łyżek miodu
  • 3 łyżki likieru Amaretto
  • 60g rodzynek
  • 60g migdałów

Krok 1

Pszenicę gotujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu (Wszystko zależy od pszenicy jaką kupimy). Mak płuczemy na sicie, zalewamy go mlekiem i gotujemy przez 25 minut. 

Krok 2

Odsączamy i mielimy w maszynce do mielenia mięsa z drobnym sitkiem. Łączymy go z pszenicą, rozpuszczonym miodem oraz likierem. Bakalie siekamy i dodajemy do całości.

Gotowe!

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij


Pobierz przepis w formacie do druku

POBIERZ PLIK PDF

Zobacz również inne przepisy

Łatwy
1 h
Ocena 3
Desery

Jogurtowe ciasto śliwkowe

Średni
1 h
Ocena 4.5
Desery

Przepis na babeczki cytrynowe z borówkami

Łatwy
30 min.
Ocena 3.5
Desery

Przepis na Banoffee Pie

Średni
1,5 godz.
Ocena 5
Desery

Ciasto szpinakowe z borówkami

Średni
1,5 h
Ocena 5
Desery

Przepis na galette brzoskwiniowe

Trudny
1 h
Ocena 5
Desery

Przepis na tort komunijny z kremem z białej czekolady, konfiturą malinową i świeżymi owocami

Bezpieczne płatności

Dostawa do domu

Świeże produkty

Podwójna weryfikacja zawartości paczki

Drive

SąSiatki

Coolomat

Odbiór w sklepie Carrefour