Lody kokosowo-arbuzowe

Lody kokosowo-arbuzowe
Desery
4
Trudny
30 min.
Ocena 3

Składniki

  • ćwiartka arbuza
  • 300 ml gęstego mleka kokosowego
  • 2 łyżki miodu Jakość z Natury Carrefour
  • łyżka wiórek kokosa Carrefour

 

Krok 1

Arbuza kroimy w drobną kostkę. Następnie blendujemy go na gładki mus z dodatkiem mleka kokosowego, miodu oraz wiórek kokosa. Powstałą masę przelewamy do naczynia i zamrażamy przez 2 godz. 

Krok 2

Po schłodzeniu całość ponownie blendujemy, aby uzyskać gładką konsystencję. Odstawiamy z powrotem do zamrażalnika na kilka godzin. Podajemy w rożkach lub w miseczce.

„Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej. Dlatego polecam lody domowej produkcji, przyrządzane ze sezonowych owoców oraz zdrowych dodatków.”

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram

Pobierz przepis w formacie do druku

POBIERZ PLIK PDF

Zamów składniki do tego przepisu

Banan ważony
4,99 zł/1 kg
1,00 zł
Miód pszczeli wielokwiatowy "Jakość z Natury Carrefour", 500 g
0,5 kg
27,98 zł/1 kg
13,99 zł
Carrefour Wiórki kokosowe 200 g
0,2 kg
17,45 zł/1 kg
3,49 zł
House of Asia Mleczko kokosowe 5-7% 400 ml
0,4 l
14,48 zł/1 l
5,79 zł

Zobacz również inne przepisy