Lody na patyku z krążków ananasa w polewie kokosowej z białej czekolady

Lody na patyku z krążków ananasa w polewie kokosowej z białej czekolady
Desery
7-8
Łatwe
20min
Ocena 4

Składniki

  • BIO ananas
  • 3 łyżki gęstej części mleka kokosowego
  • 2 łyżki oleju kokosowego
  • tabliczka białej czekolady

Do posypania:

  • płatki kokosa

Krok 1

Ananas obieramy ze skórki i kroimy na plastry o gr. 2 cm. Wycinamy środek. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej. Dodajemy mleko kokosowe oraz olej kokosowy i dokładnie mieszamy do połączenia się składników.

Krok 2

Krążki ananasa nabijamy na drewniane patyczki. Każdy krążek zanurzamy do połowy w polewie kokosowej. Posypujemy z wierzchu pokruszonymi płatkami kokosa. Wkładamy do zamrażalnika na kilka godzin lub najlepiej na całą noc.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram

Pobierz przepis w formacie do druku

POBIERZ PLIK PDF

Zamów składniki do tego przepisu

Real Thai Mleko kokosowe 400 ml
0,4 l
26,48 zł/1 l
10,59 zł
Milka Czekolada biała 100 g
0,1 kg
39,90 zł/1 kg
3,99 zł
4,09 zł
PROMOCYJNA CENA
Ananas ważony
5,29 zł/1 kg
7,94 zł

Zobacz również inne przepisy