Lista zakupów0
Strona główna/Przepisy/Desery/Mus migdałowo-gruszkowy z kawałkami wegańskiej czekolady, płatkami migdałowymi i konfiturą porzeczkową

Mus migdałowo-gruszkowy z kawałkami wegańskiej czekolady, płatkami migdałowymi i konfiturą porzeczkową

Mus migdałowo-gruszkowy z kawałkami wegańskiej czekolady, płatkami migdałowymi i konfiturą porzeczkową
Desery
1
Łatwe
20min

Składniki

  • gruszka Jakość z Natury Carrefour
  • 100 g śmietanki sojowej BIO Carrefour
  • 50 g wegańskiej tabliczki Carrefour
  • 100 g płatków migdałowych Carrefour
  • 2 łyżki  konfitury porzeczkowej Reflets de France

Krok 1

Płatki migdałów (80 g) zalewamy wodą i odstawiamy na minimum 2 h. Pozostałe 20 g zostawiamy do posypania. Po odcedzeniu dodajemy do migdałów śmietankę sojową oraz pokrojoną na kawałki gruszkę. Całość miksujemy na gładki mus. (Może to potrwać dłuższą chwilę.) 

Krok 2

Mus przelewamy do miseczki, dodajemy kawałki wegańskiej czekolady, dekorujemy pozostałymi płatkami oraz konfiturą porzeczkową.