Pieczone jabłka z orzechami, nasionami chia i konfiturą

Pieczone jabłka z orzechami, nasionami chia i konfiturą
Desery
6
Łatwe
40 min.
Ocena 4

Składniki

  • 6 jabłek Jakość z Natury Carrefour
  • 150 g orzechów włoskich Carrefour
  • 3 łyżki nasion chia
  • 3 łyżki wiórków kokosowych
  • łyżka siemienia lnianego
  • 3 łyżki miodu

Do podania:

Krok 1

Piekarnik nagrzewamy do 180 st. C. Jabłka myjemy, ucinamy górną część i wydrążamy środek. W misce mieszamy orzechy z nasionami chia, wiórkami, siemieniem lnianym oraz miodem.

Krok 2

Powstałym nadzieniem faszerujemy jabłka. Wkładamy do piekarnika na 20 min, aż się przypieką i skórka zacznie odchodzić. Podajemy z konfiturą oraz płatkami kokosa.

Formy do pieczenia kupisz na carrefour.pl

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram

Pobierz przepis w formacie do druku

POBIERZ PLIK PDF

Zamów składniki do tego przepisu

Jabłka JONAGOLD/RED JONAPRINCE "Jakość z Natury Carrefour", tacka 6 szt.
1 szt.
5,99 zł/1 szt.
5,99 zł
Carrefour Orzechy włoskie łuskane 100 g
0,1 kg
77,50 zł/1 kg
7,75 zł
Nasiona chia BIO 250 g
0,25 kg
39,96 zł/1 kg
9,99 zł
Carrefour Wiórki kokosowe 200 g
0,2 kg
17,45 zł/1 kg
3,49 zł
Siemię lniane BIO 250 g
0,25 kg
23,96 zł/1 kg
5,99 zł
Seko Filety śledziowe solone a'la Matjas XXL 400 g
0,4 kg
19,98 zł/1 kg
7,99 zł
Seko Filety śledziowe solone a'la Matjas XXL 400 g
0,4 kg
19,98 zł/1 kg
7,99 zł

Zobacz również inne przepisy