Wegańskie lody borówkowe z wiórkami kokosa

Wegańskie lody borówkowe z wiórkami kokosa
Desery
2
Łatwe
15min
Ocena 4

Składniki

  • 300 g świeżych borówek (zamrożonych)
  • 2 świeże banany pokrojone na plasterki (zamrożone)
  • 200 ml schłodzonego mleka kokosowego (najlepiej tylko gęstą część)
  • 2 łyżki wiórków kokosa

Do podania

  • wiórki kokosowe

Krok 1

Świeże borówki i banany pokrojone na plasterki wkładamy do zamrażarki. Zamrożone owoce, wiórki kokosa oraz mleczko kokosowe umieszczamy w malakserze i miksujemy, aż powstanie gładka masa.

Krok 2

Podajemy od razu, posypane wiórkami kokosa lub przechowujemy w zamrażarce. Jeżeli postanowimy przechować lody na później, to przemieszajmy masę, co 30 min, aby nie powstały w nich grudki lodu.

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram

Pobierz przepis w formacie do druku

POBIERZ PLIK PDF

Zamów składniki do tego przepisu

Natureza winogrono ciemne 500 g
1 szt.
8,99 zł/1 szt.
8,99 zł
Kara Krem kokosowy UHT 65 ml
0,065 l
47,54 zł/1 l
3,09 zł
Carrefour Wiórki kokosowe 200 g
0,2 kg
17,45 zł/1 kg
3,49 zł
Banan ważony
4,99 zł/1 kg
1,00 zł

Zobacz również inne przepisy