Lista zakupów0
Strona główna/Przepisy/Desery/Wegekulki toffi w czekoladzie

Wegekulki toffi w czekoladzie

Desery
17
Łatwe
1:40h

Składniki

  • 200 g tabliczki wegańskiej Carrefour z liofilizowanymi wiśniami i karmelizowanymi migdałami
  • 25 świeżych daktyli
  • 1/3 łyżeczki soli
  • 50 ml oleju kokosowego tłoczonego na zimno
  • łyżeczka sproszkowanej wanilii
  • 5 łyżek pasty tahini
  • garść migdałów

Krok 1

Daktyle bez pestek wrzucamy do rondelka i podgrzewamy na bardzo małym ogniu. Dolewamy odrobinę wody, cały czas mieszając, aby się nie przypaliły, tylko delikatnie zmiękły i rozpadły. Następnie dodajemy pastę tahini oraz sól i ponownie mieszamy. Zdejmujemy z ognia i dodajemy olej kokosowy oraz wanilię. Blendujemy na gładką masę bez grudek.Powstałą masę przekładamy na 1 h do lodówki. 

 

Krok 2

W międzyczasie w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę. Z masy formujemy kulki i obtaczamy je w rozpuszczonej czekoladzie. Migdały siekamy na mniejsze kawałki i obsypujemy nimi kulki. Wkładamy do lodówki, aby stężały. 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij


Pobierz przepis w formacie do druku

POBIERZ PLIK PDF

Zobacz również inne przepisy

Łatwy
1 h
Ocena 3
Desery

Jogurtowe ciasto śliwkowe

Średni
1 h
Ocena 4.5
Desery

Przepis na babeczki cytrynowe z borówkami

Łatwy
30 min.
Ocena 3.5
Desery

Przepis na Banoffee Pie

Średni
1,5 godz.
Ocena 5
Desery

Ciasto szpinakowe z borówkami

Średni
1,5 h
Ocena 5
Desery

Przepis na galette brzoskwiniowe

Trudny
1 h
Ocena 5
Desery

Przepis na tort komunijny z kremem z białej czekolady, konfiturą malinową i świeżymi owocami

Bezpieczne płatności

Dostawa do domu

Świeże produkty

Podwójna weryfikacja zawartości paczki

Drive

SąSiatki

Coolomat

Odbiór w sklepie Carrefour