Lista zakupów0
Strona główna/Przepisy/Przekąski/Bezglutenowe grzanki z serem kozim i suszonymi pomidorami

Bezglutenowe grzanki z serem kozim i suszonymi pomidorami

Bezglutenowe grzanki z serem kozim i suszonymi pomidorami
Przekąski
2
Łatwe
ok 20min

Składniki

  • 8 kromek chleba bezglutenowego
  • 200g koziego sera w roladzie
  • 150g rukoli
  • 10 suszonych pomidorów w oleju
  • sos balsamico

Kroimy kozi ser w plasterki. Suszone pomidory kroimy w paski.

Krok 1

 

Opcja 1.

Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Kromki skrapiamy oliwą i pieczemy w piekarniku ok. 5 minut aż się zrumienią. Po wyciągnięciu układamy na nich plastry koziego sera i suszone pomidory. Skrapiamy sosem balcamico i posypujemy rukolą. Przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.

 

Krok 2

Opcja 2.

Rozgrzewamy opiekacz. Na kromce chleba układamy plastry koziego sera oraz pomidory. Dodajemy rukolę i skrapiamy sosem balsamico. Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Przykrywamy drugą kromką i opiekamy z dwóch stron. Jeśli nie mamy opiekacza, możemy usmażyć grzanki na patelni z odrobiną oliwy lub tłuszczu z dwóch stron po 3 minuty.