Bezglutenowe grzanki z serem kozim i suszonymi pomidorami

Bezglutenowe grzanki z serem kozim i suszonymi pomidorami
Przekąski
2
Łatwe
ok 20min
Ocena 4

Składniki

Kroimy kozi ser w plasterki. Suszone pomidory kroimy w paski.

Krok 1

 

Opcja 1.

Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Kromki skrapiamy oliwą i pieczemy w piekarniku ok. 5 minut aż się zrumienią. Po wyciągnięciu układamy na nich plastry koziego sera i suszone pomidory. Skrapiamy sosem balcamico i posypujemy rukolą. Przyprawiamy świeżo zmielonym pieprzem.

 

Krok 2

Opcja 2.

Rozgrzewamy opiekacz. Na kromce chleba układamy plastry koziego sera oraz pomidory. Dodajemy rukolę i skrapiamy sosem balsamico. Posypujemy świeżo zmielonym pieprzem. Przykrywamy drugą kromką i opiekamy z dwóch stron. Jeśli nie mamy opiekacza, możemy usmażyć grzanki na patelni z odrobiną oliwy lub tłuszczu z dwóch stron po 3 minuty. 

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram

Pobierz przepis w formacie do druku

POBIERZ PLIK PDF

Zamów składniki do tego przepisu

Schär Pain Rustico Bezglutenowy chleb wiejski 250 g
0,25 kg
31,96 zł/1 kg
7,99 zł
Natureza rukola 100 g
1 szt.
5,49 zł/1 szt.
5,49 zł
Carrefour Pomidory suszone całe w oleju z przyprawami 230 g
0,23 kg
19,96 zł/1 kg
4,59 zł
5,99 zł
PROMOCYJNA CENA
Kamis Ocet balsamiczny 250 ml
0,25 l
57,96 zł/1 l
14,49 zł

Zobacz również inne przepisy