Bruschetta z mozzarellą, gorgonzolą, pomidorami

Bruschetta z mozzarellą, gorgonzolą, pomidorami
Przekąski
2
Łatwy
15 min.
Ocena 3

Składniki

  • 6 kromek z bagietki
  • pół mozzarelli Carrefour
  • 50 g sera gorgonzola lub innego sera pleśniowego
  • 2 pomidory
  • ząbek czosnku
  • 6 łyżeczek zielonego pesto Carrefour
  • oliwa z oliwek Terre d Italia
  • kilka listków bazylii

 

Krok 1

Pieczywo kroimy na kromki, nacieramy czosnkiem i skrapiamy oliwą. Pomidory parzymy i obieramy ze skórki. Kroimy na drobną kosteczkę, odsączamy z nadmiaru soku. Układamy na kromkach pieczywa. Dodajemy pokrojony w kostkę ser mozzarella oraz gorgonzola. 

Krok 2

Zapiekamy w piekarniku ok 5 min. aż się zarumienią, a ser się roztopi. Przed podaniem dekorujemy pesto oraz listkami bazylii. Możemy skropić odrobiną oliwy.

„Po południu, gdy upał doskwiera, polecam przysmak z włoskiego południa. Koniecznie na chłodno!”

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram

Pobierz przepis w formacie do druku

POBIERZ PLIK PDF

Zamów składniki do tego przepisu

Carrefour Ser Gorgonzola 150 g
0,15 kg
53,27 zł/1 kg
7,99 zł
Pomidory ważone
6,99 zł/1 kg
1,54 zł
Czosnek tuba 3 sztuki
1 szt.
8,49 zł/1 szt.
8,49 zł
Baziółka Bazylia
0,25 kg
17,16 zł/1 kg
4,29 zł

Zobacz również inne przepisy