Lista zakupów0
Strona główna/Przepisy/Przekąski/Grillowane szparagi w cytrynowych wstążkach z cukinii, podane z sałatką tabbouleh

Grillowane szparagi w cytrynowych wstążkach z cukinii, podane z sałatką tabbouleh

Grillowane szparagi w cytrynowych wstążkach z cukinii, podane z sałatką tabbouleh
Przekąski
2
Łatwe
40min

Składniki

  • pęczek zielonych szparagów
  • cukinia
  • ½ łyżeczki świeżo mielonego pieprzu
  • 50 g kaszy bulgur Carrefour
  • 2 łyżki oliwy Carrefour
  • pęczek natki pietruszki
  • pomidor
  • mały pęczek szczypiorku
  • mały ogórek
  • sok z połowy cytryny

Krok 1

Cukinię kroimy na cienkie wstążki za pomocą obieraczki, a miękki środek z pestkami zachowujemy do przygotowania innego dania. Cukiniowe wstążki przekładamy do miski i skrapiamy cytryną, dodajemy oliwę oraz posypujemy pierzem. Mieszamy i odstawiamy do zamarynowania na 15 min.

Szparagi myjemy i odcinamy zdrewniałe końce. Każdego szparaga owijamy plasterkiem cukinii i układamy na mocno rozgrzanym grillu lub patelni grillowej. Grillujemy przez kilka minut z każdej strony, do zarumienienia. Przed podaniem posypujemy czarnym pieprzem.

 

 

Krok 2

Kaszę bulgur gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Odcedzamy i przekładamy do miski. Dodajemy drobno posiekaną natkę pietruszki oraz szczypiorek, następnie pokrojonego w drobną kostkę pomidora oraz drobno posiekanego ogórka. Całość mieszamy i doprawiamy solą, pieprzem oraz sokiem z cytryny. Podajemy ze szparagami.

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij


Pobierz przepis w formacie do druku

POBIERZ PLIK PDF

Zamów składniki do tego przepisu

Natureza cukinia tacka 2 szt.
6,99 zł
Natureza cytryny tacka 4 szt.
3,89 zł
Carrefour Kasza bulgur 400 g (4 x 100 g)
3,99 zł
Pietruszka świeża
4,99 zł
Natureza Pomidor malinowy 500 g
3,99 zł
Natureza szczypiorek pęczek
1,59 zł

Zobacz również inne przepisy