Jajka faszerowane szynką

Jajka faszerowane szynką
Przekąski
6
Łatwy
25min
Ocena 4

Składniki

  • 6 sztuk jajek
  • 200g szynki
  • 1 łyżeczka posiekanego szczypiorku
  • 4 łyżki Majonezu Dekoracyjnego WINIARY
  • 2 łyżeczki chrzanu

Do dekoracji:

  • natka pietruszki

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, kroimy na połówki i wyciągamy żółtka. Szynkę kroimy w drobną kostkę. Żółtka łączymy z dwoma łyżkami Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, szynką oraz szczypiorkiem.

 

Krok 2

Połówki jajek wypełniamy farszem przy pomocą łyżeczki. Pozostałe dwie łyżki Majonezu Dekoracyjnego WINAIRY mieszamy z chrzanem i powstałym sosem polewamy faszerowane jajka. Aby uzyskać efektowny wygląd, możemy użyć do tego celu rękawa cukierniczego, bądź szprycy. Całość dekorujemy listkiem natki pietruszki.

 

Polecamy na Wielkanoc. Smacznego.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram

Pobierz przepis w formacie do druku

POBIERZ PLIK PDF

Zamów składniki do tego przepisu

Krakus Chrzan 180 g
0,18 kg
14,94 zł/1 kg
2,69 zł
3,09 zł
PROMOCYJNA CENA
Morliny Szynka 250 g
0,25 kg
39,96 zł/1 kg
9,99 zł
11,69 zł
PROMOCYJNA CENA
Natureza szczypiorek pęczek
1 szt.
1,99 zł/1 szt.
1,99 zł
Winiary Majonez Dekoracyjny 250 ml
0,25 l
14,76 zł/1 l
3,69 zł
Natka pietruszki pęczek
1 szt.
1,99 zł/1 szt.
1,99 zł

Zobacz również inne przepisy