Jajka faszerowane wiosenne

Jajka faszerowane wiosenne
Przekąski
4
Łatwe
20min
Ocena 4

Składniki

  • 4 sztuki jajek
  • 6 sztuk rzodkiewek
  • 0,5 sztuki świeżego ogórka
  • 2 łyżki posiekanego szczypiorku
  • 1 łyżka Majonezu Dekoracyjnego WINIARY
  • Sól
  • Pieprz

 

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy, kroimy na połówki i wyciągamy żółtka. Ogórek i rzodkiewki kroimy na drobno. Jedną trzecią pokrojonej rzodkiewki odkładamy na bok. Żółtka łączymy z łyżką Majonezu Dekoracyjnego WINIARY, większą częścią rzodkiewki, ogórkiem i jedną łyżką szczypiorku. Doprawiamy solą i pieprzem.

 

Krok 2

Połówki jajek wypełniamy farszem przy pomocą łyżeczki. Całość dekorujemy pozostałą częścią rzodkiewki i szczypiorku.

 

Polecamy na Wielkanoc. Smacznego.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram

Pobierz przepis w formacie do druku

POBIERZ PLIK PDF

Zamów składniki do tego przepisu

Farmio Jaja ściółkowe od kur karmionych paszą z soją bez GMO L 10 sztuk
0,68 kg
16,90 zł/1 kg
11,49 zł
Natureza rzodkiewka pęczek
1 szt.
2,49 zł/1 szt.
2,49 zł
Natureza ogórek krótki tacka 2 szt.
0,45 kg
19,98 zł/1 kg
8,99 zł
Natureza szczypiorek pęczek
1 szt.
1,79 zł/1 szt.
1,79 zł
Winiary Majonez Dekoracyjny 250 ml
0,25 l
15,56 zł/1 l
3,89 zł
Carrefour Pieprz czarny ziarnisty 20 g
0,02 kg
64,50 zł/1 kg
1,29 zł
Kotányi Salvita Sól o obniżonej zawartości sodu z dodatkiem potasu 250 g
0,25 kg
11,96 zł/1 kg
2,99 zł

Zobacz również inne przepisy