„Naleśniki” ryżowe z wędzonym łososiem i warzywami

„Naleśniki” ryżowe z wędzonym łososiem i warzywami
Przekąski
2
Łatwe
30min
Ocena 4

Składniki

  • 200 g łososia wędzonego w plastrach Jakość z Natury Carrefour
  • 6 arkuszy papieru ryżowego
  • 50 g makaronu sojowego
  • marchewka
  • ogórek
  • szczypiorek
  • papryczka chili
  • kilka listków sałaty
  • kilka listków mięty
  • Sos sojowy do podania

 

Krok 1

Makaron gotujemy wg instrukcji na opakowaniu, odcedzamy i odstawiamy na bok. Dwa arkusze papieru ryżowego moczymy przez 30 sekund w gorącej wodzie, następnie przekładamy, jeden na drugim, na wilgotną ściereczkę. Na wierzchu układamy kolejno po dwa plasterki łososia, makaron ryżowy, pokrojone w paski: ogórek, sałatę, marchewkę, posiekane chili oraz miętę. Zwijamy jeden bok arkusza, następnie drugi oraz trzeci i zwijamy. Posypujemy posiekanym szczypiorkiem i podajemy z sosem sojowym. 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram

Pobierz przepis w formacie do druku

POBIERZ PLIK PDF

Zamów składniki do tego przepisu

House of Asia Papier ryżowy okrągły 100 g
0,1 kg
44,90 zł/1 kg
4,49 zł
Natureza marchew tacka 500 g
0,5 kg
5,58 zł/1 kg
2,79 zł
Natureza szczypiorek pęczek
1 szt.
1,99 zł/1 szt.
1,99 zł
Natureza sałata masłowa sztuka
1 szt.
3,99 zł/1 szt.
3,99 zł
House of Asia Sos sojowy jasny 150 ml
0,15 l
35,93 zł/1 l
5,39 zł

Zobacz również inne przepisy