Tacos z grillowanego kurczaka, awokado i pieczarek, z pomidorkami koktajlowymi

Tacos z grillowanego kurczaka, awokado i pieczarek, z pomidorkami koktajlowymi
Przekąski
3
Łatwe
50min
Ocena 4

Składniki

  • udko z kurczaka
  • 3 małe tortille
  • 3 pieczarki
  • awokado
  • kolendra
  • limonka
  • garść pomidorków koktajlowych
  • czerwona cebula
  • sól, pieprz

Krok 1

Udko kurczaka myjemy, osuszamy, oprószamy solą i pieprzem. Grillujemy na mocno rozgrzanym grillu przez ok. 30 min, do miękkości. Następnie mięso odrywamy od kości i kroimy na kawałki. W międzyczasie na ruszcie grilla układamy pokrojone na ćwiartki pieczarki.

 

Krok 2

Tortille podpiekamy na grillu. Do środka wkładamy pokrojone na kawałki awokado, pomidorki koktajlowe oraz posiekaną cebulkę. Następnie dodajemy mięso z kurczaka. Całość posypujemy kolendrą i skrapiamy limonką.

 


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram

Pobierz przepis w formacie do druku

POBIERZ PLIK PDF

Zamów składniki do tego przepisu

Udo z Kurczaka Zagrodowego tacka
17,99 zł/1 kg
8,10 zł
Mission Tortilla Wraps Tortilla pszenna 245 g (4 sztuki)
0,25 kg
45,56 zł/1 kg
11,39 zł
Pieczarki ważone
5,99 zł/1 kg
3,00 zł
PROMOCYJNA CENA
Natureza awokado duży kaliber sztuka
1 szt.
8,99 zł/1 szt.
8,99 zł
Baziółka Kolendra
1 szt.
4,99 zł/1 szt.
4,99 zł
Cebula czerwona ważona
4,99 zł/1 kg
2,50 zł
Kotányi Sól z Kopalni Soli Wieliczka 250 g
0,25 kg
5,56 zł/1 kg
1,39 zł

Zobacz również inne przepisy