Letnia sałatka z bobem, fetą, brokułami, pomidorami i komosą ryżową, polana miodowym dressingiem

Letnia sałatka z bobem, fetą, brokułami, pomidorami i komosą ryżową, polana miodowym dressingiem
Sałatki
2
Łatwe
30min
Ocena 4

Składniki

  • 100 g Bio komosy ryżowej
  • 7-8 pomidorków koktajlowych BIO
  • ½ brokuła BIO
  • 100 g sera feta Carrefour
  • 200 g bobu
  • mała cebula
  • 2 garści mixu sałat
  • zielona pietruszka

 

Dressing

 

  • 2 łyżki oliwy BIO Carrefour
  • łyżka miodu Jakość z Natury Carrefour
  • 1/2 cytryny BIO
  • sól
  • pieprz

 

Krok 1

Komosę gotujemy w 200 ml lekko osolonej wody, przez ok. 15 min. Brokuł gotujemy al dente, a bób do miękkości, a następnie studzimy i obieramy ze skórki. Do miski wrzucamy umytą sałatę, podzielonego na różdżki brokuła, przepołowione pomidorki koktajlowe, fetę pokrojoną w kostkę, a cebulę w piórka. 

Krok 2

Na koniec dokładamy bób oraz komosę. Mieszamy wszystkie składniki dressingu i polewamy nim sałatkę przed podaniem. Na koniec posypujemy drobno posiekaną pietruszką.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram

Pobierz przepis w formacie do druku

POBIERZ PLIK PDF

Zamów składniki do tego przepisu

Carrefour Bio Komosa ryżowa 400 g
0,4 kg
27,48 zł/1 kg
10,99 zł
Carrefour Bio Miód wielokwiatowy nektarowy 300 g
0,3 kg
39,97 zł/1 kg
11,99 zł
Kotányi Pieprz czarny mielony 20 g
0,02 kg
119,50 zł/1 kg
2,39 zł
Kotányi Sól z Kopalni Soli Wieliczka 250 g
0,25 kg
5,16 zł/1 kg
1,29 zł

Zobacz również inne przepisy