Nektarynki pod kokosową kruszonką

Nektarynki pod kokosową kruszonką
Śniadania
6
Łatwy
30 min.
Ocena 3

Składniki

  • 5 - 7 nektarynek
  • 4 łyżki cukru trzcinowego Carrefour
  • 50 g masła Carrefour
  • 70 g mąki orkiszowej
  • 70 g wiórków kokosowych Carrefour
  • 150 ml mleka kokosowego

 

 

Krok 1

Piekarnik nagrzewamy do 180 C. Nektarynki kroimy w kosteczkę  i umieszczamy w naczyniu żaroodpornym. Posypujemy łyżką brązowego cukru. Masło rozcieramy z mąką, dwoma łyżkami cukru oraz wiórkami kokosa na kruszonkę. 

Krok 2

Kruszonką posypujemy nektarynki i wstawiamy do piekarnika na 25-30 min., aż wierzch nieco się zrumieni. W międzyczasie mleko kokosowe podgrzewamy w rondelku z łyżką cukru, aż zgęstnieje i powstanie kremowy sos. Polewamy nim nektarynki przed podaniem.

„Oto deser, który skruszy opór nawet osób będących na diecie. Owoce, mąka orkiszowa i mleko kokosowe – takiej kompozycji nie sposób się oprzeć!”


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram

Pobierz przepis w formacie do druku

POBIERZ PLIK PDF

Zamów składniki do tego przepisu

Carrefour Cukier trzcinowy nierafinowany typ Demerara 500 g
0,5 kg
9,98 zł/1 kg
4,99 zł
Carrefour Wiórki kokosowe 200 g
0,2 kg
17,45 zł/1 kg
3,49 zł
House of Asia Mleczko kokosowe 5-7% 400 ml
0,4 l
14,48 zł/1 l
5,79 zł

Zobacz również inne przepisy