Lista zakupów0
Strona główna/Przepisy/Zupy/Chłodnik jogurtowy z koperkiem, rzodkiewką, rukolą i jajkiem

Chłodnik jogurtowy z koperkiem, rzodkiewką, rukolą i jajkiem

Chłodnik jogurtowy z koperkiem, rzodkiewką, rukolą i jajkiem
Zupy
2
Łatwe
20min

Składniki

  • 2 opak. BIO Jogurt
  • koperek
  • szczypiorek
  • garść rukoli BIO
  • ząbek czosnku
  • mały ogórek BIO
  • 6 rzodkiewek
  • sól 
  • pieprz

 

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo. Ogórek obieramy ze skórki i kroimy na drobne kawałki. Rzodkiewki myjemy i również drobno kroimy. Szczypiorek, koperek oraz rukolę drobno siekamy. Wrzucamy wszystko do miski i dokładnie mieszamy. 

Krok 2

Dodajemy jogurt naturalny, doprawiamy solą oraz pieprzem i ponownie mieszamy. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Chłodnik podajemy schłodzony, z ugotowanym jajkiem.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij


Pobierz przepis w formacie do druku

POBIERZ PLIK PDF

Zamów składniki do tego przepisu

Natureza rzodkiewka pęczek
2,49 zł
Natureza szczypiorek pęczek
1,59 zł
Czosnek tuba 3 sztuki
8,49 zł
Natureza koperek pęczek
1,49 zł
Bakoma Jogurt Bio naturalny 140 g
1,69 zł
Kotányi Sól z Kopalni Soli Wieliczka...
1,29 zł
Kotányi Pieprz czarny ziarnisty 20 g
2,39 zł

Zobacz również inne przepisy