Chłodnik jogurtowy z koperkiem, rzodkiewką, rukolą i jajkiem

Chłodnik jogurtowy z koperkiem, rzodkiewką, rukolą i jajkiem
Zupy
2
Łatwe
20min
Ocena 4

Składniki

  • 2 opak. BIO Jogurt
  • koperek
  • szczypiorek
  • garść rukoli BIO
  • ząbek czosnku
  • mały ogórek BIO
  • 6 rzodkiewek
  • sól 
  • pieprz

 

Krok 1

Jajka gotujemy na twardo. Ogórek obieramy ze skórki i kroimy na drobne kawałki. Rzodkiewki myjemy i również drobno kroimy. Szczypiorek, koperek oraz rukolę drobno siekamy. Wrzucamy wszystko do miski i dokładnie mieszamy. 

Krok 2

Dodajemy jogurt naturalny, doprawiamy solą oraz pieprzem i ponownie mieszamy. Następnie dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Chłodnik podajemy schłodzony, z ugotowanym jajkiem.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij

FacebookTwitterInstagram

Pobierz przepis w formacie do druku

POBIERZ PLIK PDF

Zamów składniki do tego przepisu

Natureza rzodkiewka pęczek
1 szt.
1,69 zł/1 szt.
1,69 zł
2,49 zł
PROMOCYJNA CENA
Natureza szczypiorek pęczek
1 szt.
1,99 zł/1 szt.
1,99 zł
Czosnek tuba 3 sztuki
1 szt.
8,49 zł/1 szt.
8,49 zł
Natureza koperek pęczek
1 szt.
1,99 zł/1 szt.
1,99 zł
Natureza ogórek krótki tacka 2 szt.
0,45 kg
19,98 zł/1 kg
8,99 zł
Jogurt naturalny 370 g
0,37 kg
5,38 zł/1 kg
1,99 zł
2,75 zł
PROMOCYJNA CENA
Natureza rukola 100 g
1 szt.
5,49 zł/1 szt.
5,49 zł
Kotányi Sól z Kopalni Soli Wieliczka 250 g
0,25 kg
5,16 zł/1 kg
1,29 zł
Kotányi Pieprz czarny ziarnisty 20 g
0,02 kg
119,50 zł/1 kg
2,39 zł

Zobacz również inne przepisy