Lista zakupów0
Strona główna/Przepisy/Zupy/Żurek z jajkiem przepiórczym i chipsem z boczku

Żurek z jajkiem przepiórczym i chipsem z boczku

Żurek z jajkiem przepiórczym i chipsem z boczku
Zupy
4
Łatwy
30min

Składniki

  • 1 opakowanie Żurku Nasza specjalność WINIARY
  • 10 sztuk jajek przepiórczych
  • 4 plasterki wędzonego boczku

Do dekoracji:

  • Rzeżucha

Krok 1

Zawartość opakowania Żurek nasza specjalność dokładnie rozprowadzamy w 800 ml zimnej wody. Stawiamy na ogniu i doprowadzamy do wrzenia od czasu do czasu mieszając. Zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze przez 5 min często mieszając.

 

Krok 2

W międzyczasie jajka przepiórcze wrzucamy do wrzącej wody w drugim garnku i gotujemy 5 minut. Boczek podsmażamy na patelni albo w zapiekamy w piekarniku (w 200°C przez ok 10 minut), aż będzie sztywny i chrupiący.

Żurek podajemy z pokrojonymi na połówki ugotowanymi jajkami przepiórczymi i chrupiącym chipsem z boczku. Całość dekorujemy rzeżuchą.

 

Polecamy na Wielkanoc. Smacznego.


Zaloguj się,

aby ocenić przepis


Udostępnij


Pobierz przepis w formacie do druku

POBIERZ PLIK PDF

Zamów składniki do tego przepisu

Winiary Nasza specjalność Żurek 49 g
1,85 zł
1,49 zł
produktCarrefour
Carrefour Boczek wędzony wieprzowy 120 g
4,29 zł

Zobacz również inne przepisy